Villiä ideointia

Toissaviikonloppuna kävimme Johanin kanssa pitkästä aikaa keskiaikatapahtumassa. Pähkinän musiikkitapahtumassa ei ollut kovin paljoa osallistujia, mutta iloa ja intoa sitäkin enemmän. Sekä tapahtumaan valmistautuminen että itse tapahtuma olivat mahtavaa polttoainetta harrastuksen henkiinherättämiselle.

Yksi hauska idea oli tapahtumien reaaliaikainen päivittäminen nettiin. Tapahtumassa olijat voisivat esimerkiksi lähettää kuvia tai kirjoittaa kommentteja siitä, mitä tapahtumassa nähdään ja koetaan. Ne, jotka eivät pääse mukaan, voisivat samoin verkon yli kysellä asioita ja lähettää terveisiä.

Jatkuvaa päivittämistä varten pitäisi saada hyvin toimivat työkalut, jotta tekniikan kanssa säheltämiseen ei menisi turhan paljoa aikaa. Toisaalta tarvittaisiin myös innokkaita päivittäjiä. Jälkimmäinen lienee se suurempi ongelma: moni varmaankin haluaa unohtaa modernit vempaimet tapahtumien ajaksi, eikä salamavalon välkkeessäkään oikein saada tunnelmaa kohoamaan. Feastin aikana tuskin voisi olettaa raportteja tulevan lainkaan. Idea on silti mielstäni oikein hauska ja kehittämisen arvoinen!

Kirja Viron linnoista Muitakin kunnianhimoisia ajatuksia syntyi. Petrus suunnitteli Viron reissua, jolla kävisimme läpi Viron keskiaikaisia linnoja ja kirkkoja. Ajatus on joka tapauksessa sen verran mukava, että minä ainakaan en ole hylännyt ajatusta Räävelin visiitistä kesän aikana.

Jo vanhempi, mutta yhtä aina hauska idea on haave Kaarnemaan yhteisestä linnasta. Tämä ajatus seilaa aika laajoja rantoja puolustuslinnakkeen, kokonaisen keskiaikaisen kylän, sekä siirrettävän ja koottavan talon välillä. Tähän jokseenkin megalomaaniseen ideaan meillä tuskin kellään on ihan heti varaa lähteä mukaan, mutta suunnitteleminen on siltikin hauskaa.

Muita, helpommin toteutettavissa olevia ideoita toivottavasti tulee tänne sivuille jatkossakin - jos niistä vaikkapa tulisi ihan oikea osa toimintaa.

P.S. Tapahtuman jälkimainingeissa kirjoitin lehtijutun paikalliseen Rauhan Tervehdys -seurakuntalehteen. Juttu tulee luettavaksi tännekin kunhan lehti ehtii ilmestyä.