Toiminta

Historian elävöittämistä voi harrastaa lukuisilla eri tavoilla. Suomessa ja kansainvälisellä tasolla keskiaikaseurassa harrastetaan muun muassa käsitöitä, musiikkia, taistelua, jousiammuntaa, kalligrafiaa, illuminointia, ruuanlaittoa ja tanssimista.

Kaarnemaassakin voi osallistua historiaharrastukseen monella eri tavalla.

Jousiammuntaharjoitukset on aloitettu syksyllä 2015. Harjoittelu lähtee aivan perusteista ja seuralla on tarvikkeet antaa lainaan, joten kaikki ovat tervetulleita mukaan. Harjoituksiin osallistumisesta kerätään 2 euron maksu per kerta. Rahat käytetään nuolien, taustojen ja muiden kuluvien osien hankintabudjettiin. Jousiammuntaharjoitukset pidetään maanantaisin klo 17.30 Rajakylän nuorisotalolla (Ruiskukkatie 4-6).

Musiikkipiirissä soitetaan keskiaikaisia kappaleita. Olemme harjoitelleet erityisesti tanssikappaleita. Mukaan saa tulla millä vaan taitotasolla ja soittimilla tai ilman. Musiikkipiiri kokoontuu keskiviikkoisin klo 18 Kandintie 3:n kerhohuoneella.

Käsityötapaamisiin voi tulla tekemään keskeneräisiä käsitöitä tai oppimaan uusia tekniikoita. Käsitöiden lomassa rupatellaan mukavia ja juodaan teetä, joten mukaan kannattaa tulla vaikka ei käsitöitä tekisikään. Käsityötapaamisia pidetään epäsäännöllisesti.

Keskiaikatapahtumat edustavat harrastuksen tunnelmointipuolta. Tapahtumiin pukeudutaan aikakauden mukaan, syödään aikakauden resepteillä tehtyjä ruokia, ja nautitaan keskiaikaisesta tunnelmasta. Kaarnemaassa järjestetään vuodessa yksi viikonlopputapahtuma, Sadonkorjuujuhla. Lisäksi voi olla kaksi tai kolme pienempää, yhden päivän tapahtumaa. Tapahtumiin kannattaa matkustaa myös kauemmas. Kaarnemaasta voi helposti matkustaa esimerkiksi Etelä-Suomen tapahtumiin ja Ruotsin puolelle.

Muutakin toimintaa voi toisinaan olla. Toiminnasta ilmoitetaan näiden verkkosivujen lisäksi Kaarnemaan postituslistalla ja Facebook-ryhmässä.