Info

Oulun keskiaikaseura ry perustettiin ja rekisteröitiin vuonna 1998, mutta epävirallisesti toimintaa on ollut jo 1980-luvulta lähtien. Kuulumme Suomen keskiaikaseuran ja monien muiden kanssa lähes maailmanlaajuiseen historian elävöittämisseuraan, jonka toiminnan tarkoituksena on tuoda keskiajan kiehtova elämä tutuksi jäsenilleen. Olemme osa the Society for Creative Anachronism (SCA) seuraa, jolla on jo kymmeniä tuhansia jäseniä ympäri maailmaa.

Harrastamme erilaisia keskiaikaan liittyviä harrastuksia, kuten tanssimista, ruuanlaittoa, kalligrafiaa, käsitöitä, heraldiikkaa, taistelua, musisointia ja paljon muuta. Välillä järjestämme juhlia niin omaksi kuin muidenkin iloksi. Näissä juhlissa yleensä kokkaamme, ruokailemme ja tanssimme. Käymme myös muiden järjestämissä juhlissa ympäri Suomenmaan, Ruotsissakin on tullut piipahdettua. Keskiaikaseura ei ole larppaamista (roolipeliä), vaan historian elävöittämiseen ja sen vakavamielisempäänkin tutkimiseen keskittyvä seura. Emme kuitenkaan ole mitään tiukkapipoja; monilla meistä on vielä paljon oppimista keskiajasta! Keskiaikaseurassa harrastajien ikä vaihtelee suuresti. Meitä riittää lukioikäisistä työssäkäyviin, perheettömistä perheellisiin.

Elämme niin sanotusti “romantisoitua keskiaikaa". Tämä tarkoittaa, että omaksumme itsellemme keskiaikaisen nimen, jopa elämäntarinan. Me täällä Oulussa edustamme Kaarnemaan pitäjää, joka sijaitsee Aarnimetsän paronikunnassa (Suomi) ja Drachenwaldin kuningaskunnassa (Eurooppa). Me muodostamme yhdessä 16 muun kuningaskunnan (15 pohjois-Amerikassa ja 1 Euroopassa) ns. “Tunnetun Maailman”. Tunnettu Maailma ei edusta keskiajalla olleita paikkoja, vaan omaa keskiaikaamme kuvastavaa maailmaa. Tätä romantisoitua keskiaikaa ilman ruttoja ja muita ikäviä oikean keskiajan riesoja elämme nimenomaan keskiaikaisissa tapahtumissamme. Heitämme arjen huolet ja murheet ovesta ulos ja pidämme hauskaa. Olemme olleet mukana erilaisissa tapahtumissa tanssien, laulaen, soittaen ja jopa taistellen. Emme kuitenkaan ole mikään varsinainen esiintyjäryhmä, vaan haluamme näin viestittää muillekin harrastuksemme antoisuudesta ja saada lisää jäseniä. Keskiaikaseuralaisen ei tarvitse maksaa jäsenmaksua ellei hän halua. Keskiaikaseura on poliittisesti ja uskonnollisesti riippumaton, voittoa tavoittelematon rekisteröity yhdistys.