Pathfinder (2007)

Pitkään piti miettiä, mistä keskiaikaan liittyvästä elokuvasta aloittaisi. No voittajaksi nousi vastikään katsomani Pathfinder.

Pathfinder (2007)
Tarina lyhykäisyydessään. Viikingit matkaavat Amerikkaan valloitusaikeissa. Ensinmäisen ryhmän jäljiltä jää poika, joka kasvaa aikuiseksi intiaaniheimon hoivissa. Sittenpä saapuukin toinen ryhmä viikinkejä samoissa aikeissa ja tämä poika joutuu kohtaamaan menneisyytensä.

Ei kannata kuitenkaan kovin hyppiä innoissaan moisesta erikoisuudesta, sillä siihen koko elokuvan yhteydet keskiaikaan loppuvatkin. Nämä "viikingit" eivät ole oikeita viikinkejä nähneetkään, vaikka puhuvatkin jonkinlaista norjaa tai islantia tms. Elokuvan asusteet ovat enemmänkin haettu jostain goottikauhuelokuvasta kuin historiallisista lähteistä.
Näyttelijöiden osalta elokuva on ihan mukiinmenevä. Tosin melko suurelta osalta näyttelijöitä ei vaadittu kuin sopivaa machoilua asiaanliittyvin lausein, kuten "tappakaa ne" tai "ottakaa ne kiinni" tyyliin. Kokonaisuudeltaan elokuva oli kohtuullisen viihdyttävä veriroiskeiden ja synkän harmaasävyisyyden (kuvamanipulaatiolla) sävyttämä tarina.