Black Death (2010)

Vihdoinkin tuli sitten katsottua tuo kyseinen elokuva. Lyhyesti kuvattuna melkoisen synkkä ja ihmisten toiminta raakaa. Elokuva mainitaan matkalla helvettiin, tosin matka ei ole varsinaisesti fyysinen vaan enemmänkin siihen helvettiin, joka on ihmisten mielissä. Ainakin DVDn kansien perusteella voisi nopeasti kuvitella elokuvan olevan jollakin lailla fantasiaa, mutta näin ei ole.
Elokuva alkaa sillä, että rutto eli musta surma vainoaa ihmisiä. Huhu kertoo jostakin syrjäisestä kylästä, jonka asukkaat ovet säilyneet terveinä. Huhut kertovat myös mustasta magiasta, joten asiaa lähtee tutkimaan joukko piispan miehiä. Ryhmä on enemmänkin joukko sotilaita ja heitä opastamaan liittyy nuori munkki. Matka itsessään on jo synkkä ja asiat muuttuvat vain pahemmiksi tarinan edetessä. Lähes kaikki tarinan hahmot joutuvat elämään omassa pienessä päänsisäisessä helvetissään.
Asustuksekseltaan ja muutoinkin rekvisiitta elokuvassa on ihan asiallinen ja ajanmukainen. Jotkut yksityiskohdat hieman pistävät silmään, mutta mitään mainittavampaa räikeyttä ei juuri esiinny. Toimintaa riittää jonkin verran, tosin mielestäni se kuitenkin pysyy kohtuudessa ja tuo helvetillisyys pysyy enemmän psykologisena. Verta tosin lentää, mutta ehkä nuo taistelukohtaukset hieman alleviivaavat tilanteen mielettömyyttä.
Kohtuullisen viihdyttävä ja synkistelevä elokuva. Tekijät tai myyjät väittävät sen olevan kauhua ja seikkailua, mutta ainakaan minä en sitä varsinaisena kauhuelokuvana pitäisi.