Beowulf (2007)

Tulipa sitten vihdoinkin katsottua tämäkin versio. Keskiaikaan liittyvistä tarinoista taitavat Beowulf ja Robin Hood olla ne kaksi suosituinta, joista tehdään aina uusia versioita silloin tällöin. Tämä elokuva poikkeaa sikäli muista, että se on tehty kokonaan tietokoneanimaatiolla. Lopputulos on visuaalisesti sellainen tietokone- ja konsolipelien välianimaation tasoinen. Kokonaisuudessaan elokuva on komeaa katseltavaa, mutta siihen sen hyvät puolet melkein loppuvatkin.
Puvustuksen, mukaan lukien panssarit ja aseistus, ja maisemien osalta liikutaan reilusti fantasian puolella, joten sen suhteen ei keskiaikaa tässä filmissä juuri näe. Toimintaa ja veriroiskeita onkin sitten enemmän. Elokuvassa Beowulf, ehkä odotetustikin, vie suurimman roolin ja toiset jäävät taka-alalle. Jotkut hahmot, kohtuu keskeisetkin, jäävät mielestäni liiankin litteiksi kaiken miehisen uhoamisen rinnalla.
Elokuva on ihan mukava ajanviete, tosin aivot voi jättää narikkaan. Syvällisin miete koko filmissä lienee hetki, jolloin Beowulf vanhana käpynä toteaa sankarien ajan olevan ohitse ja nykyisin ihmiset ovat hirviöitä. Näin siis juuri ennen eeppistä lopputaistelua.