1066 (2009, elokuva)

Tämä elokuva tai pitäisikö sanoa kolmiosainen puolidokumentäärinen teos sijoittuu nimensä mukaisesti vuoteen 1066 ja kertoo kolmesta eri taistelusta Britanniassa. Se kertoo eri osapuolien tarinaa niiden tavallisten ihmisten näkökulmasta. Tyylillisesti 1066 ei ole normaalien elokuvien tapaan mitenkääs loistokas. Tosin tuo tyyli, jolle elokuva on tehty tuo oman särmikkyytensä. Asustus on kuin historian elävöittämisharrastajien vaatekomerosta ja kuvauksen taso paikoin tuo mieleen itsetehdyt käsivaralta kuvatut elokuvat. Tosin paljon paremmalla kuvan laadulla.
1066 yhdistää faktoja ja fiktiota taisteluista. Itsestäni tuintuivat nuo taistelukohtaukset hieman turhan pitkiltä, mutta kaiketi ohjaaja halusi alleviivata jotain tai sitten vain saada elokuvaan lisää "sisältöä". Mikään varsinainen verijuhla se ei ole, mutta veriroiskeita löytyy kyllä.
Kuvaustason harrastelijamaisuudesta huolimatta puvustuksen osalta voi antaa isompaakin kiitosta. Mitään syvempiä historian opetuksia ei tähän tuotantoon sisälly, mutta olihan tuo kokonaisuudelataan ihan viihdyttävä kaksi ja puoli tuntia pitkä teos.