gilbert:n blogi

Tristan & Isolde (2006)

Klassinen tarina Tristanin ja Isolden traagisesta rakkaudesta. Elokuva kokonaisuutena oli ihan kohtalainen. Juoni oli kutakuinkin entuudestaan tuttu ja loputkin arvattavissa ennalta. Puvustus ja muukin rekvisiitta kulkee jossakin historiallisen ja fantasian välimaastossa. En tiedä johtuiko omista ääniasetuksista DVD:tä katsellessa, mutta paikoin näyttelijöiden puhe oli melkoista mutinaa ja tekstitys oli melkeinpä pakollinen puhutun ymmärtämiseksi. Elokuva on katsottavissa ainakin sen kerran, mutta mitään mahtavaa kokemusta ei kannata odottaa.

Arn- Pohjoinen valtakunta (2008)

Kuten ensimmäinenkin elokuva oli tämäkin mukavaa katseltavaa. Arn palaa kotikonnuilleen ja joutuukin sitten selvittelemään paikallisia sotkuja sekä vanhoja että uusia. Hirveästi minulla ei ole lisättävää Arn- Temppeliritariin verrattuna. Puvustus ja kaikki muukin ovat hyvää työtä. Tässä toisessa elokuvassa on kuitenkin joitain pieniä asioita, jotka eivät historiallisesti tunnu kovin todennäköisiltä. Tarinastahan kuitenkin on kyse eikä historiallisista faktoista.

Arn - Temppeliritari (2007)

Pitkän aikaa tuo DVD lojui pöydällä ennen kuin sain elokuvan katsottua. Melkein pitää harmitella, että en katsonut jo aiemmin. Kyseisen sarjan kirjoja en ole lukenut, joten en ota kantaa siihen kuinka uskollinen elokuva on niihin suhteutettuna. On kuitenkin erittäin mukavaa huomata, että elokuvia osataan tehdä täälläkin päin. Kyseessähän on ruotsalainen filmi, eikä voi sanoa sen jäävän mitenkään jäljessä ja laadussa niin sanotun suuren maailman tuotoksille.

Your Highness (2010)

Tulipa sitten taas vaihteeksi katsottua elokuvakin. Your Highness oli parempi viihteenpätkä kuin, mitä ensin oletin. Se ei kuitenkaan ole varsinaisesti kunnon keskiaika-aiheinen elokuva ja mukana onkin reilusti fantasiaa. Tarina lyhykäisyydessään on seuraavanlainen: valtakunnassa on kaksi prinssiä, joista vanhempi on sankaruuden esikuva ja nuorempi seksihurjastelija vätys. Isoveli löytää elämänsä rakkauden, mutta ilkeä velho ryöstää morsiamen kesken hääjuhlien. Kaksikko lähtee pelastamaan neitoa pulasta. Siitäpä sitten seuraa kaikenlaista seikkalua.

1066 (2009, elokuva)

Tämä elokuva tai pitäisikö sanoa kolmiosainen puolidokumentäärinen teos sijoittuu nimensä mukaisesti vuoteen 1066 ja kertoo kolmesta eri taistelusta Britanniassa. Se kertoo eri osapuolien tarinaa niiden tavallisten ihmisten näkökulmasta. Tyylillisesti 1066 ei ole normaalien elokuvien tapaan mitenkääs loistokas. Tosin tuo tyyli, jolle elokuva on tehty tuo oman särmikkyytensä. Asustus on kuin historian elävöittämisharrastajien vaatekomerosta ja kuvauksen taso paikoin tuo mieleen itsetehdyt käsivaralta kuvatut elokuvat. Tosin paljon paremmalla kuvan laadulla.

Black Death (2010)

Vihdoinkin tuli sitten katsottua tuo kyseinen elokuva. Lyhyesti kuvattuna melkoisen synkkä ja ihmisten toiminta raakaa. Elokuva mainitaan matkalla helvettiin, tosin matka ei ole varsinaisesti fyysinen vaan enemmänkin siihen helvettiin, joka on ihmisten mielissä. Ainakin DVDn kansien perusteella voisi nopeasti kuvitella elokuvan olevan jollakin lailla fantasiaa, mutta näin ei ole.

Beowulf (2007)

Tulipa sitten vihdoinkin katsottua tämäkin versio. Keskiaikaan liittyvistä tarinoista taitavat Beowulf ja Robin Hood olla ne kaksi suosituinta, joista tehdään aina uusia versioita silloin tällöin. Tämä elokuva poikkeaa sikäli muista, että se on tehty kokonaan tietokoneanimaatiolla. Lopputulos on visuaalisesti sellainen tietokone- ja konsolipelien välianimaation tasoinen. Kokonaisuudessaan elokuva on komeaa katseltavaa, mutta siihen sen hyvät puolet melkein loppuvatkin.

Beowulf & Grendel (2005)

Beowulf lienee kaikille keskiaikaa harrastaneille tuttu hahmo. Elokuva ei juuri tarinallisesti poikkea alkujuuristaan. Beowulf saapuu avuksi taistelussa Grendel hirviötä vastaan. Elokuvan tarinassa on joitakin oman muistikuvani mukaan alkuperäisestä tarinastakin poikkeaviakin kohtia. Ne eivät kuitenkaan muuta itse tarinan pääjuonta. Elokuva on lajiltaan keskiajan ja fantasian sekoitusta.

Kingdom of Heaven (2005)

Kingdom of Heaven oli pieni yllätys, koska oletin sen olevan viime ajoille tyypillinen massataisteluilla mässäilyä. Toki niitäkin elokuvasta löytyy, mutta ne eivät ole pääasia. Kokonaisuudessaan elokuva oli viihdyttävä kokemus ja varmaankin pitää katsoa se vielä toiseen kertaan käyttäen DVD:n kommenttitekstutystä, jossa selostetaan elokuvan historiallisesta ja fiktiivisestä puolista.

Pathfinder (2007)

Pitkään piti miettiä, mistä keskiaikaan liittyvästä elokuvasta aloittaisi. No voittajaksi nousi vastikään katsomani Pathfinder.

Pathfinder (2007)
Tarina lyhykäisyydessään. Viikingit matkaavat Amerikkaan valloitusaikeissa. Ensinmäisen ryhmän jäljiltä jää poika, joka kasvaa aikuiseksi intiaaniheimon hoivissa. Sittenpä saapuukin toinen ryhmä viikinkejä samoissa aikeissa ja tämä poika joutuu kohtaamaan menneisyytensä.

Subscribe to RSS - gilbert:n blogi