Wenya:n blogi

Joulunodotusta Kaarnemaan tyyliin

Sunnuntaina pidimme hauskan minitapahtuman, adventtipidot. Olemme pyrkineet pitämään näitä yhden päivän nyyttikestitapahtumia pari vuodessa, yhden joulun alla ja toisen keväällä. Niiden järjestäminen vaatii melko vähän vaivaa, mutta tunnelma on viihtyisä.
Tällä kertaa ehdimme opetella uuden tanssin (Return of Spring, http://tanssi.dy.fi/Return_of_Spring), joka oli osalle meistä ensimmäinen English Country Dance.

Sadonkorjuujuhlasta sekä syksyn ja talven ohjelmasta

Ihana Sadonkorjuujuhla oli ja meni ja jätti jälkeensä ihania muistoja ja hyvän mielen. Vaikka kesäisiä ilmoja ei paljoa viime kesänä nähty, Sadiksen kohdalle osui upeat kelit. Pääjärjestäjän näkökulmasta tapahtumassa oli erityisen ihanaa se, miten kaikki osallistuivat. Gilbertin keittiötiimi loihti ihanat ruuat, mutta myös kaikenlaiset pikkuaskareet hoituivat näpsäkkäästi. Loppusiivouskin oli hetkessä ohi, kun ahkeria tekijöitä oli monta. Itse en hädin tuskin ehtinyt siihen osuuteen edes osallistua, kun muut hoitivat homman niin nopeasti!

Demot takana, juhlat edessä

Tänään vietimme illan Muhoksen keskiaikamarkkinoilla esittelemässä Kaarnemaata oman perheemme voimin. Meitä oli pyydetty mukaan Muhoksen seurakunnan järjestämään tapahtumaan auttamaan osaltamme ohjelman tekemisessä. Meidän osuutemme oli vanha tuttu: esittelimme käsitöitä ja opetimme tanssia. Paikalle ei tällä kertaa päässyt muita kaarnemaalaisia, mutta hyvin pärjäsimme yhden haarniskantekijän, yhden tanssinopettajan ja kahden ohikulkijoita hurmanneen lapsen kanssa.

Kuvia Kaarnemaan kesästä

Kaarnemaa on saanut ilon tehdä tänä kesänä yhteistyötä Pohjois-Pohjanmaan museon kanssa. Olemme olleet jo kolmena päivänä Turkansaaren ulkomuseossa kertomassa keskiajasta, perinteisistä käsitöistä ja seurastamme.

Muksujen museoviikolla opetimme kahtena päivänä halukkaille tansseja, esittelimme kirjansidontaa ja kerroimme keskiajan peleistä ja leikeistä. Turkansaaressa on joka keskiviikko työnäytöspäivä. Olimme heinäkuussa yhdessä sellaisessa näyttämässä käsitöitämme. Samalla saimme kertoa harrastuksestamme kiinnostuneille.

Kuinka kuulostaa keskiaikaiselta?

Keskiaikaseurassa puhutaan paljon unelmasta, nähdään vaivaa tyylikkäiden vaatteiden, koristeiden ja astioiden hankkimiseksi, ja pidetään hovia tarkkojen ohjenuorien mukaan. Mutta tässä tunnelman tavoittelussa usein unohdetaan yksi osa: kuinka keskiaikaseuralaisten puhe kuulostaisi keskiaikaiselta?

Villiä ideointia

Toissaviikonloppuna kävimme Johanin kanssa pitkästä aikaa keskiaikatapahtumassa. Pähkinän musiikkitapahtumassa ei ollut kovin paljoa osallistujia, mutta iloa ja intoa sitäkin enemmän. Sekä tapahtumaan valmistautuminen että itse tapahtuma olivat mahtavaa polttoainetta harrastuksen henkiinherättämiselle.

Vielä kerran neulakintaista

Johan sai omat neulakintaansa kun sain ensimmäisen parin valmiiksi. Näissä on lanka vaihdettu ja jälki on aika paljon tasaisempaa ja siistimpää. Peukalo oli edellTuomon valmiit neulakintaateen hankala - en saanut niistä aivan samanlaisia - mutta muuten olen melkoisen tyytyväinen tulokseen.

Duke Student creates 3-D virtual medieval cathedral

Nostanpa välillä SCAToday.net:n uutisen esiin kun se liippaa muitankin harrastuksiamme ja töitämme. Harmi, että mallinnettu katedraali on mielikuvituksen tuotetta, paljon mielenkiintosempaa ois nähdä aidosta kirkosta tehty malli. Mutta kiva on tuokin, ja mielenkiintoset perustelut opettajilla että miks näin haluttiin tehdä :)

SCAToday siis johtaa sivulle, jossa on video, eikä kovin pitkä sellainen.

Ensimmäinen neulakinnas valmis

Ensimmäinen neulakintaani sai eilen myös peukalon. Peukalo on hieman hassun mallinen mutta vaikuttaisi toimivalta. Jostakin syystä Valmis neulakinnasneulontajälkeni oli kauhean epätasaista tuossa peukalossa ja jouduin tekemään sen monta kertaa uudestaan. Valmis kinnas on kuitenkin hirmuisen lämmin ja aika mukavan tuntuinen kädessä.

Neulakinnas melkein valmis!

Neulakintaan tekeminen oli hauskaa ja melkoisen nopeatakin, joten sainkin sen eilen illalla jo peukaloa vaille valmiiksi :D

Pages

Subscribe to RSS - Wenya:n blogi