Blogit

Joulunodotusta Kaarnemaan tyyliin

Sunnuntaina pidimme hauskan minitapahtuman, adventtipidot. Olemme pyrkineet pitämään näitä yhden päivän nyyttikestitapahtumia pari vuodessa, yhden joulun alla ja toisen keväällä. Niiden järjestäminen vaatii melko vähän vaivaa, mutta tunnelma on viihtyisä.
Tällä kertaa ehdimme opetella uuden tanssin (Return of Spring, http://tanssi.dy.fi/Return_of_Spring), joka oli osalle meistä ensimmäinen English Country Dance.

Sadonkorjuujuhlasta sekä syksyn ja talven ohjelmasta

Ihana Sadonkorjuujuhla oli ja meni ja jätti jälkeensä ihania muistoja ja hyvän mielen. Vaikka kesäisiä ilmoja ei paljoa viime kesänä nähty, Sadiksen kohdalle osui upeat kelit. Pääjärjestäjän näkökulmasta tapahtumassa oli erityisen ihanaa se, miten kaikki osallistuivat. Gilbertin keittiötiimi loihti ihanat ruuat, mutta myös kaikenlaiset pikkuaskareet hoituivat näpsäkkäästi. Loppusiivouskin oli hetkessä ohi, kun ahkeria tekijöitä oli monta. Itse en hädin tuskin ehtinyt siihen osuuteen edes osallistua, kun muut hoitivat homman niin nopeasti!

Demot takana, juhlat edessä

Tänään vietimme illan Muhoksen keskiaikamarkkinoilla esittelemässä Kaarnemaata oman perheemme voimin. Meitä oli pyydetty mukaan Muhoksen seurakunnan järjestämään tapahtumaan auttamaan osaltamme ohjelman tekemisessä. Meidän osuutemme oli vanha tuttu: esittelimme käsitöitä ja opetimme tanssia. Paikalle ei tällä kertaa päässyt muita kaarnemaalaisia, mutta hyvin pärjäsimme yhden haarniskantekijän, yhden tanssinopettajan ja kahden ohikulkijoita hurmanneen lapsen kanssa.

Kuvia Kaarnemaan kesästä

Kaarnemaa on saanut ilon tehdä tänä kesänä yhteistyötä Pohjois-Pohjanmaan museon kanssa. Olemme olleet jo kolmena päivänä Turkansaaren ulkomuseossa kertomassa keskiajasta, perinteisistä käsitöistä ja seurastamme.

Muksujen museoviikolla opetimme kahtena päivänä halukkaille tansseja, esittelimme kirjansidontaa ja kerroimme keskiajan peleistä ja leikeistä. Turkansaaressa on joka keskiviikko työnäytöspäivä. Olimme heinäkuussa yhdessä sellaisessa näyttämässä käsitöitämme. Samalla saimme kertoa harrastuksestamme kiinnostuneille.

Tristan & Isolde (2006)

Klassinen tarina Tristanin ja Isolden traagisesta rakkaudesta. Elokuva kokonaisuutena oli ihan kohtalainen. Juoni oli kutakuinkin entuudestaan tuttu ja loputkin arvattavissa ennalta. Puvustus ja muukin rekvisiitta kulkee jossakin historiallisen ja fantasian välimaastossa. En tiedä johtuiko omista ääniasetuksista DVD:tä katsellessa, mutta paikoin näyttelijöiden puhe oli melkoista mutinaa ja tekstitys oli melkeinpä pakollinen puhutun ymmärtämiseksi. Elokuva on katsottavissa ainakin sen kerran, mutta mitään mahtavaa kokemusta ei kannata odottaa.

Arn- Pohjoinen valtakunta (2008)

Kuten ensimmäinenkin elokuva oli tämäkin mukavaa katseltavaa. Arn palaa kotikonnuilleen ja joutuukin sitten selvittelemään paikallisia sotkuja sekä vanhoja että uusia. Hirveästi minulla ei ole lisättävää Arn- Temppeliritariin verrattuna. Puvustus ja kaikki muukin ovat hyvää työtä. Tässä toisessa elokuvassa on kuitenkin joitain pieniä asioita, jotka eivät historiallisesti tunnu kovin todennäköisiltä. Tarinastahan kuitenkin on kyse eikä historiallisista faktoista.

Arn - Temppeliritari (2007)

Pitkän aikaa tuo DVD lojui pöydällä ennen kuin sain elokuvan katsottua. Melkein pitää harmitella, että en katsonut jo aiemmin. Kyseisen sarjan kirjoja en ole lukenut, joten en ota kantaa siihen kuinka uskollinen elokuva on niihin suhteutettuna. On kuitenkin erittäin mukavaa huomata, että elokuvia osataan tehdä täälläkin päin. Kyseessähän on ruotsalainen filmi, eikä voi sanoa sen jäävän mitenkään jäljessä ja laadussa niin sanotun suuren maailman tuotoksille.

Your Highness (2010)

Tulipa sitten taas vaihteeksi katsottua elokuvakin. Your Highness oli parempi viihteenpätkä kuin, mitä ensin oletin. Se ei kuitenkaan ole varsinaisesti kunnon keskiaika-aiheinen elokuva ja mukana onkin reilusti fantasiaa. Tarina lyhykäisyydessään on seuraavanlainen: valtakunnassa on kaksi prinssiä, joista vanhempi on sankaruuden esikuva ja nuorempi seksihurjastelija vätys. Isoveli löytää elämänsä rakkauden, mutta ilkeä velho ryöstää morsiamen kesken hääjuhlien. Kaksikko lähtee pelastamaan neitoa pulasta. Siitäpä sitten seuraa kaikenlaista seikkalua.

1066 (2009, elokuva)

Tämä elokuva tai pitäisikö sanoa kolmiosainen puolidokumentäärinen teos sijoittuu nimensä mukaisesti vuoteen 1066 ja kertoo kolmesta eri taistelusta Britanniassa. Se kertoo eri osapuolien tarinaa niiden tavallisten ihmisten näkökulmasta. Tyylillisesti 1066 ei ole normaalien elokuvien tapaan mitenkääs loistokas. Tosin tuo tyyli, jolle elokuva on tehty tuo oman särmikkyytensä. Asustus on kuin historian elävöittämisharrastajien vaatekomerosta ja kuvauksen taso paikoin tuo mieleen itsetehdyt käsivaralta kuvatut elokuvat. Tosin paljon paremmalla kuvan laadulla.

Black Death (2010)

Vihdoinkin tuli sitten katsottua tuo kyseinen elokuva. Lyhyesti kuvattuna melkoisen synkkä ja ihmisten toiminta raakaa. Elokuva mainitaan matkalla helvettiin, tosin matka ei ole varsinaisesti fyysinen vaan enemmänkin siihen helvettiin, joka on ihmisten mielissä. Ainakin DVDn kansien perusteella voisi nopeasti kuvitella elokuvan olevan jollakin lailla fantasiaa, mutta näin ei ole.

Pages

Subscribe to RSS - blogs